Man må aldrig rejse til USA uden at have sine rejseforsikringer i orden. Tidligere var man henvist til at købe sine forsikringer hos specielle forsikringsselskaber som Europæiske eller Gouda, men i dag er der mange flere – og billigere løsninger. Mange kan med fordel tegne forsikringer, der dækker for 1 år ad gangen.

2 risici ophæver hinanden
First aidHos nogle selskaber tegnes afbestillingsforsikring og rejseforsikring som separate forsikringer. Det er en alt for dyr løsning, fordi man betaler for 2 risici, der aldrig kan optræde samtidig.

Hvis man får behov for afbestillingsforsikringen, kommer man jo ikke af sted, og så er der ingen risiko på rejseforsikringen.

Omvendt er der ingen risiko på afbestillingsforsikringen, hvis man er kommet af sted. Det er baggrunden for, at man i dag kan få kombinerede produkter til en pris, der ligger langt under prisen for separate produkter.

Familieforsikringen
Mange har mulighed for at tegne en rejseforsikring via det forsikringsselskab, hvor man har sin familieforsikring. Prisen svinger meget, så man skal huske at undersøge alternativerne.

Kreditkortselskaber
På mange kreditkort er der mulighed for at få tilknyttet forskellige former for rejseforsikringer.

Ofte kan man vælge mellem forskellige varianter som Basic, Gold eller Platinum. Jo dyrere kort, man vælger, jo bedre forsikringsdækninger får man samtidig.

Husk at undersøge, om dækningen er betinget af, at hele eller dele af rejsen betales med kreditkortet.

På flere af de dyreste kort er der endvidere tilknyttet billeje-forsikringer (se under Billeje)

Særlige aktiviteter
RaftingHvis man har planlagt at deltage i særlig aktiviteter som f.eks. whitewater-rafting, skal man huske at undersøge, om uheld i den forbindelse er dækket af rejseforsikringen. Mange gange vil man ikke være dækket, og skal derfor på forhånd tegne en udvidet forsikring.