Er det ikke dyrt at rejse til USA?

OmkostningerDet er klart, at det er dyrere at rejse til USA end til Sydeuropa. Flyveturen er længere, og man skal have særlige rejseforsikringer.

Til gengæld er det billigt at rejse, bo og spise i USA, og der kan også gøres mange gode indkøb

Som nævnt i afsnittet om flybilletter varierer priserne både i forhold til den destination, man har valgt og tidspunktet på året. Derudover er der forskel på, om man vil rejse på økonomiklasse eller på business class. Tidligere var det ikke normalt, at der var slagtilbud på business-class billetter, men det ses nu ganske ofte.

Vil man ikke ofre en business class billet, har flere selskaber som British Airways, Lufthansa og Air France en mellemklasse, der til fornuftige priser, giver både bredere sæder og mere benplads.

Prisen for at leje en bil kan også svinge meget. På vores rejse i 2008 betalte vi mindre end 1.300 kr. for 13 dages leje af en SUV. I april 2009 havde vi en bil i 4 dage fra Ft Lauderdale til Atlanta. Det betalte vi 78 USD for inkl. envejsgebyr. I maj 2012 betalte vi 460 USD for en SUV i 13 dage. Alle 3 tilfælde var ekstraordinært billige, men man kan normalt få en bil til under 1.000 USD for 14 dage.

Hoteller kan man få i alle prisklasser. Det er dyrest på østkysten i de store byer og ferieområder. Vi plejer at regne med, at vi kan få rigtige pæne værelser på Fairfield Inn, Hampton Inn, Best Western, Comfort Inn eller Country Inn & Suites for omkring 140 USD pr. værelse pr. nat.

Det er relativt billigt at spise ude i USA. Vi plejer at regne med omkring 35 – 38 USD pr. person pr. dag, til alle måltider og til drikkevarer, is og snacks under vejs. Det er så under forudsætning af, at morgenmaden er inkluderet i hotelprisen.