At finde den bedste og billigste flybillet kan være en tidskrævende opgave, og man kan ikke generelt pege på bestemte hjemmesider og sige, at de altid er de bedste. Man bliver nødt til at bruge lidt tid på at søge mange forskellige steder.

Den bedste pris
At the gateEt par gode hjemmesider er Travellink.dk eller Momondo.dk. Ofte kan man bruge disse hjemmesider til at finde de bedste forbindelser, og så gå direkte til det valgte flyselskab.

I forbindelse med en kør-selv ferie kan det ofte være en fordel at flyve ud til en lufthavn og hjem fra en anden. Det kan de fleste internet-søgemaskiner klare, men ellers kan flyselskaberne som rege.

Når man undersøger priserne, vil man kunne opdage, at der kan være stor forskel på priser på flyafgange, der tilsyneladende er ens. Flyselskaberne samarbejder om de enkelte flyvninger gennem såkaldt code-share. Da de enkelte flyselskaber selv fastsætter deres priser, kan man komme ud for, at prisen kan svinge afhængig af, hvem der udsteder billetten. Det er især tydeligt, hvis man søger efter sin rejse på Travellink.

Valg af sæde
Hos nogle flyselskaber kan man vælge sine sæder allerede ved bestillingen eller senere ved elektronisk check-in. Her kan Seatguru.com være en god hjælp til at finde de bedste sæder og de sæder, man skal undgå.

Transfertid
Hvis man skal skifte fly i en lufthavn undervejs, er det vigtigt at være opmærksom på, om der er den nødvendige transfertid. Det er vores erfaring, at den minimumstid, som flyselskaberne arbejder med, ikke altid er hensigtsmæssig. F.eks. tillader de 1 time til flyskift i Frankfurt. Problemet er bare, at fly til Frankfurt ofte er forsinkede, og så kan der blive problemer med at nå det næste fly, eller at bagagen kommer ikke med.

Det samme gælder for Schiphol Lufthavn i Amsterdam. Det er en meget stor lufthavn, og det tager tid at komme fra den ene ende til den anden.

Bonusprogrammer
Hvis man rejser meget, kan man med fordel melde sig ind i flyselskabernes bonusprogrammer. Der er 3 store alliancer, hvor medlemmerne samarbejder om flyvninger og om bonusprogrammer. Star Alliance, som bl.a. Lufthansa, SWISS, Austrian, Singapore Airlines, Air Canada, United Airlines og SAS er medlem af. One World med bl.a. British Airways, American Airlines, Iberia, Finnair, Quantas, Qatar Airways, og Cathay Pacific, samt Sky-Team med bl.a. Air France/KLM, Alitalia, og Delta. Hvis man f.eks. melder sig ind i Lufthansa Miles And More, vil man kunne optjene point hos både SAS og Singapore Airlines. British Airways Executive Club er den eneste, der tilbyder et familiemedlemskab, hvor alle points samles på en fælles konto.

Der er forskellige regler for hvor lang tid de optjente points er gyldige, så det gælder om at holde regnskab.

Når man skal bruge sine points er det generelt bedst at spare så mange points sammen, at man kan flyve på business class.

Rejsegarantifonden
Hvis man bestiller en flybillet uden samtidig at bestille overnatning vil man kun i begrænset omfang være dækket af Rejsegarantifonden.

Det vil normalt ikke være et problem at købe direkte hos de store flyselskaber, men ellers vil man ofte kunne få sine penge tilbage, hvis man har betalt med et kreditkort som f.eks. MasterCard (men ikke Visa/Dankort).