Man kan normalt ikke tage på ferie i USA uden at have bil til rådighed. Selvfølgelig skal man ikke have en bil, hvis man kun skal være i New York, men ellers er en bil en absolut nødvendighed.

Find bilen
Ford EscapeMan kan leje bil hos et dansk rejsebureau eller via en af de særlige hjemmesider, der tilbyder biludlejning. Vi har gode erfaringer med Autoeurope.dk, FDM-travel.dk eller Holidayautos.dk. Her betaler man for bilen med det samme.

Man kan også leje direkte hos biludlejningsselskabet. Tidligere har Hertz og Avis hørt til i den dyre ende, mens Alamo, National og Budget er noget billigere. Vi har dog i de senere år fået gode priser ved at leje direkte hos AVIS. Her vil man typisk garantere lejen med et kreditkort, men betaling sker først, når udlejningsperioden er slut. Priserne varierer meget afhængig af den aktuelle efterspørgsel, så man skal se sig godt for, og måske kontrollere den indgåede aftale flere gange inden man skal afsted.

Hvis man ikke har betalt for bilen, er det nemmere at ændre eller afbestille, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis man er medlem af FDM kan man få rabat hos Hertz ved at bruge 553676 som CDP-number. Man kan også bruge dette nummer, selvom man søger via f.eks. Orbitz.

Man kan også få gode lejepriser, hvis man lejer bil via et flyselskab, som man har bonuskort hos. I visse tilfælde kan man leje direkte hos de store bilselskaber med opgivelse af et særligt rabatnummer, der er knyttet til det konkrete bonusprogram.

Man skal altid sørge for, at bilen lejes med ubegrænset kilometerantal og med ret til at køre i hele USA. Der er enkelte lavprisselskaber, der har begrænsninger på hvilke stater, man må køre i.

Husk også at kontrollere, om man må køre bilen til Canada, hvis man er oppe i den ende af landet. Tilsvarende gælder for Mexico, men her har de fleste selskaber restriktioner.

Den rigtige størrelse
UdlejningsbilMange tror, at de amerikanske biler er store, og at der derfor også er god plads til bagage. Det er desværre ikke tilfældet. Bilernes bagagerum er ofte meget mindre, end vi er vant til. Derfor skal man sikre sig, at der er tilstrækkelig plads til kufferterne. Det er bedst at have ensartede kufferter med, da de nemmest kan pakkes. Samtidig er det godt med kufferter, der kan klemmes lidt her og der. Vi har helt ens kufferter, som kan tåle at blive trykket lidt sammen.

Bestiller man en MPV med plads til 7-8 personer, vil man opleve, at der ikke også er plads til et tilsvarende antal kufferter.

De seneste gange har vi kørt i en “lille” SUV, selvom vi kun har været 2 personer af sted. Det er rart at sidde lidt højt, hvor man bedre kan overskue trafikken.

Forsikringer
Når man bestiller bil i USA, er det vigtigt at sikre sig, at man har de rigtige forsikringer. Forsikringerne har forskellige navne, alt afhængig af hvilket selskab, man lejer hos. Man skal sikre sig, at der en fuld ansvarsforsikring samt en kaskoforsikring. Check om der er en selvrisiko eller særlige regler for skader på glas og dæk.

Hvis man lejer hos en dansk udbyder, kan man regne med, at de nødvendige forsikringer er inkluderet i priserne. Det samme vil ofte være tilfældet, hvis man lejer direkte hos udlejningsselskaberne. Man skal selvfølgelig kontrollere, at det er tilfældet i den konkrete situation.

Bruger man de amerikanske søgemaskiner, vil forsikringer ikke være med i den opgivne pris. De skal bestilles særskilt.

Man kan spare udgifterne til bilforsikringerne, hvis man har et særligt kreditkort som f.eks. Platinum kort fra Jyske Bank, Sydbank eller GlobeCard Platinum. Hvis man rejser ofte, kan den sparede udgift til forsikringer sagtens betale årsgebyret for kreditkortet.

Kontrol af bilen
Inden man forlader udlejningsselskabet, er det vigtigt, at man kontrollerer bilen for skader. Godt nok er selskaberne ikke så omhyggelige med kontrollen, når man afleverer bilen igen, men det vil være ærgerligt at komme til at betale for en skade, man ikke har lavet.

Når man afleverer bilen igen, er det ligeledes vigtigt at få en kvittering for, at bilen er afleveret. På den måde står man bedre, hvis selskabet pludselig kommer og forlanger ekstrabetaling for skader på bilen.