Siden terrorangrebene i 2001 har USA med jævne mellemrum skærpet betingelserne for indrejse.

PasFørst og fremmest skal man have et gyldigt pas, og det skal være maskinlæsbart, dvs. passet har på den side, der er lamineret 2 linier med oplysninger, der kan aflæses maskinelt. Alle danske pas, der er udstedt efter 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Dernæst er det en forudsætning for indrejse, at alle har deres eget pas – altså også spædbørn.

I 2009 blev der indført nye bestemmelser, der handler om en forhåndsgodkendelse til indrejse i USA. Man skal senest 72 timer før afrejsetidspunktet indtaste en række oplysninger om hver enkelt person, og får derefter i de fleste tilfælde en øjeblikkelig godkendelse. Dermed skulle man være sikker på at få indrejsetilladelse, men man kan blive afvist ved ankomsten til USA, hvis det vurderes, at man ikke opfylder betingelserne eller har afgivet forkerte oplysninger.

Disse bestemmelser er ændret igen i september 2010, således at man nu skal betale en fee på pt. 14 USD, samtidig med at den elektroniske ansøgning afleveres. Se nærmere på http://www.cbp.gov/esta.

Det er vigtigt, at man bruger den officielle hjemmeside til at ansøge om en ESTA-godkendelse. Der er mange hjemmesider, der forsøger at forklare, at det er en kompliceret proces, som de kan hjælpe med mod betaling af et gebyr. Man får ABSOLUT INTET UDBYTTE af at bruge disse hjemmesider.