USA er både geografisk, politisk og juridisk inddelt i 50 stater.

Declaration of IndependenceUSA blev født ved Uafhængighedserklæringen 4. juli 1776. I første omgang var der kun få stater og en række territorier, men siden er der etableret i alt 50 stater samt District of Columbia, der er det særlige område, der dækker hovedstaden Washington DC.

Derudover findes der et antal tilknyttede territorier, hvoraf de mest kendte er Puerto Rico, Guam og The Northern Mariana Islands.

Den første stat var Delaware, der fik sine rettigheder den 7. december 1787. Den seneste stat er Hawaii, der blev godkendt som stat i 1959.

Den enkelte stat har udstrakt selvstyre, når der drejer sig om indre anliggender, som f.eks. skatteforhold, trafikforhold og straffelov. I hver stat findes der en hovedstad, hvor der er en Kongres med et 2-kammersystem bestående af Repræsentanternes Hus og Senatet. Det er lige som den føderale struktur i Washington.

Hver stat har 2 medlemmer af US Senate og et antal medlemmer af Repræsentanternes Hus, der afgøres af befolkningsantallet i staten.

For hver stat er der på de efterfølgende sider oplysninger om størrelse, befolkningsantal, hovedstad, dato for godkendelse som stat samt særlige attraktioner i staten.

Udover at være et land, er USA også næsten et helt kontinent med et samlet areal på 3.794.083 sq. miles, hvilket er 228 gange Danmarks størrelse. Den største stat Alaska er mere end 34 gange Danmarks størrelse og Danmark ville komme ind på plads 42 i forhold til alle 50 stater.

Det officielle befolkningstal er ca. 325 mill., men i virkeligheden er det meget højere.