USA er et helt kontinent, og derfor er der stor forskel på vejret i de forskellige områder af landet.

VejretDe 2 store bjergkæder – Appalacherne ved Østkysten og Rocky Mountains ved vestkysten – deler landet på langs, hvilket er anderledes end i Europa, hvor vi deles på tværs af Alperne og Pyrenæerne.

Dette indebærer, at der typisk er forskelligt vejr på de forskellige sider af bjergkæderne.

Generelt om de forskellige årstider kan man sige, at foråret ofte bringer tornadoer og kraftigt regnvejr til midtstaterne.

Foråret kommer sent til bjergområderne i Rocky Mountains og Yellowstone. Man kan ikke regne med, at der er fri trafik før sidst i maj måned. Det tager således i gennemsnit 42 dage at rydde vejen tværs gennem Rocky Mountains National Park for sne.

Sommeren kan mange steder være meget varm. Det gælder både de store byer ved Østkysten og Californien, hvor der ofte er tørke og voldsomme skovbrande. Også inde i landet i f.eks. Las Vegas kan der blive meget varmt om sommeren.

Vejret kan skifte meget pludseligt, og når det regner, falder der tit meget store vandmægder på meget kort tid.

Om efteråret starter sæsonen med orkaner i Det Caribiske Hav. Det påvirker især Florida, men kan også ramme længere op langs kysten i South og North Carolina og inde i Den Mexicanske Golf med staterne Alabama, Mississippi, Lousiana og Texas.

Om vinteren får man en kraftig påvirkning fra den kolde luft, der kommer ind fra de store søer, og det betyder , at der kan være meget kolde vintre og meget sne i de nordlige stater, Chicago og langs den øverste del af østkysten.