USA er bilernes land, og derfor vil mange opleve, at det er meget nemmere at være på bilferie i USA end i mange lande i Europa. Der er god plads til bilerne på vejene, på parkeringspladserne ved indkøbscentre eller turistattraktionerne.

LandevejVejene
Generelt er vejene både brede og i god stand. Mange steder er der 4-sporede veje på steder, hvor vi ikke synes, der er særlig meget trafik. Mange steder er vejene tegnet efter en lineal.

Der køres ikke stærkt i USA. Den typiske hastighedsbegrænsning på motorvejene er 70 eller 75 miles i timen (112 – 120 km i timen), og det er kun sjældent at man bliver overhalet af biler, der kører meget hurtigt. Vær opmærksom på, at lastbiler de fleste steder må køre lige så hurtigt som personbiler.

Vejene er opdelt i forskellige kategorier.

Interstate er de store veje, der forbinder flere stater – ofte fra kyst til kyst eller fra nord til syd. Veje med lige numre går øst/vest, mens veje med ulige numre går nord/syd. Veje med tre-cifrede numre findes typisk som ringveje ved de store byer.

På mange InterState´s er frakørslerne nummereret efter afstanden fra grænsen til den forrige eller næste stat. Man nulstiller tælleren, hver gang man kommer ind i en ny stat. US Highway er de gamle hovedveje fra før Interstate-vejene blev bygget. De fører også gennem flere stater. Den mest berømte er Route 66 fra Chicago til Los Angeles. State Route er hovedveje inden for den enkelte stat. Route 1 i Californien, som går langs Stillehavskysten, er en af de mest kendte.

Rundt i byerne
GadekrydsDet er som regel nemt at finde vej i byerne. De fleste byer er planlagt i nyere tid, og dermed er vejene anlagt som parallelle veje. Samtidig har de navne, så man kan finde rundt. Main Street er typisk byens hovedgade, og derefter nummererer man vejene fra 1th Street og opefter på den ene led, og tit som 1th Avenue eller med bogstaver på den anden led. Der er selvfølgelig undtagelser fra disse regler. For at hjælpe med orienteringen vil de fleste veje have et verdenshjørne knyttet til navnet, som f.eks. East 9th Street.

I stedet for at have vejskiltene på husene, er de placeret over vejkrydsene. Når man kommer til et kryds, kan man altså nemt se navnet på den vej, man er ved at passere.

Husnumrene følger ikke det mønster, vi er vant til. Området mellem 2 veje kaldes en blok, og husene i en bestemt blok har numre inden for et interval på 100. Det vil sige, at den første blok på en vej har numre i intervallet 0 – 100. Når man kommer til den næste blok, skifter numrene  til intervallet 100 – 200. Nu kan man regne ud, hvor mange blokke, man skal køre for at komme til et givet nummerinterval. Hvis man kører ud for huse med numre i intervallet 200 – 300, mens man søger en adresse i intervallet 800 – 900, skal man krydse 6 veje, for at komme frem til det ønskede område.

Parkering i byerne
Det er en myte, at det ikke er til at parkere i de største amerikanske byer. Måske skal man ikke have en bil med ind til Chicago eller New York, men ellers er der generelt altid nok af parkeringsmuligheder.

At finde rundt
GPSSelvom det er nemmere at finde rundt i USA end i Europa, er det en god ide at investere i et GPS navigationsanlæg med USA kort. Man kan planlægge hele turen hjemmefra, og bliver guidet perfekt frem til bestemmelsesstedet. Kører man forkert, får man hurtigt genberegnet ruten.

Hvis man indstiller sin GPS til et såkaldt interessepunkt – f.eks. en turistattraktion, er det en god ide at kontrollere, om man har fundet den rigtige adresse. Vi har prøvet at blive ledt ind til et parcelhus-kvarter i stedet for en State Park. Vi fandt senere ud af, at den opgivne adresse var direktørens privatadresse.

Visitor centre
Når man kører ind i en ny stat via en Interstate, vil der i de fleste stater være et Visitor Center tæt på grænsen. Her kan man finde brochurer over alle statens byer og attraktioner, samt få hjælp til at bestille overnatning. Bemandingen er typisk frivillige pensionister, og de lægger vægt på at yde en god service, og er generelt meget interesserede i at høre, hvor man kommer fra, og hvor man skal hen. Husk at skrive i deres gæstebog.